O NAMA

on
Fudbalska Akademija ACADEMICA Sarajevo je nastala kao spoj entuzijazma i želje da se djeci osiguraju profesionalni uslovi za nihov razvoj i učenje fudbalske igre. Za polaznike je osiguran profesionalno osmišljen višegodišnji trenažni proces pod nadzorom UEFA licenciranog trenera sa višegodišnjim trenerskim stažom i iskustvom Ovakav pristup kroz sistem takmičarskih i netakmičarskih selekcija garantuje optimalne uslove za razvoj fudbalskih vještina svih dječaka i stvaranje tima koji igra u skladu sa fudbalskim vrijednostima prikazujući svu ljepotu i raskoš fudbalske igre. Vrijednosti koje promovišemo se svaki dan potvrđuju i daju nam za pravo misliti kako nismo pogriješili u svojoj namjeri da ponudimo najbolje za našu djecu. No, drugačiji je još po nečemu: mi smo prva i jedina Akademija u Bosni i Hercegovini sa ekskluzivnom licencom Ajax Online Academy za rad sa uzrastima U7 do U19. Ovo znači da naši dječaci prate isti razvojni plan i program rada kao i njihovi vršnjaci u Amsterdamu.

Misija
Naša misija je postati najbolja fudbalska akademija na području Bosne i Hercegovine koja djeci obezbjeđuje uslove za profesionalni razvoj fudbalskih vještina.

Vrijednosti
Naše vrijednosti su drugarstvo, kvalitetan i naporan rad, disciplina, profesionalnost i na kraju rezultat.

Vizija
Naša vizija je obezbijediti talentovanim malim i mladim fudbalerima/nogometašima vrhunske prilike i uslove za dalje brušenje i razvoj sportskog talenta i duha.